تبلیغات


webtab

موضوعات

آخرین نظرات

همکاران و دوستان

آمار سایت

  • بازدید امروز : 4763
  • بازدید دیروز : 4929
  • بازدید هفتگی : 43550
  • بازدید ماهانه : 79204
  • بازدید کل : 692734
  • تعداد مطالب : 939
  • تعداد دیدگاه ها : 693

برچسب ها

آخرین نوشته ها

تست

تست

تماس با ما

تست
متن تبلیغ اول شما در اینجا
عنوان تبلیغ
متن تبلیغ اول شما در اینجا
عنوان تبلیغ
متن تبلیغ سوم
عنوان تبلیغ
لطفا نظرات خود را برای بهبود هرچه بهتر سایت برای ما ارسال نمایید. با تشکر
webtab
webtab
آزمایشگاه میکروبیولوژی، تجهیزات و قوانین آن

آزمایشگاه میکروبیولوژی، تجهیزات و قوانین آن

جمعه، ۱۵ بهمن ۱۳۸۹
1 بازدید
۱دیدگاه
نویسنده : مهدی فلاح

اتوکلاو

وسیله ای است که توسط آن، کلیه وسائل آزمایشگاهی و محیط­های کشت، قبل از استفاده و محیط­های کشت میکروبی و غیره توسط حرارت مرطوب، استریل می­شوند. این دستگاه قادر است بخار آب اشباع شده را با حرارت 121 درجه سانتیگراد ایجاد نماید که این درجه حرارت در شرایط بخار ایجاد شده می­تواند، موجب تخریب ساختمان میکروب­ها و هاگ آنها شده و تقریبا باعث نابودی تمام میکروارگانیسم ­های شناخته شده ­شود.

اتوکلاوهای آزمایشگاه میکروبیولوژی اغلب روی فشار 15 پوند تنظیم شده­اند که در این فشار، دمای بخار آب به 121 درجه سانتیگراد می­رسد. این دستگاه طوری تنظیم شده است که بعد از رسیدن به این فشار، بخار و درجه حرارت بلافاصله وارد مرحله سترون کردن می­شود و مدت 15 دقیقه به همان حالت باقی می­ماند. قبل از شروع مرحله سترون کردن، ابتدا مدتی شیر خروج هوا را باز می­کنیم تا هوای داخل دستگاه تخلیه شده و بخار آب تمام سطوح و منافذ را بپوشاند و عمل استریلیزلاسیون کامل انجام گیرد.

بعد از اتمام کار، دستگاه را خاموش کرده و توسط شیر خروجی، بخار آب را خارج کرده و بعد درب دستگاه را باز میکنیم. ضمنا دستگاه دارای یک شیر اطمینان می­باشد که بصورت خودکار بخار اضافی موجود در دستگاه را در حین انجام کار به بیرون هدایت می­کند، تا شرایط ثابت بماند.


اتو یا انکوباتور

دستگاهی است که توسط آن گرمای لازم جهت رشد باکتری­ها بعد از مرحله کشت، فراهم می­شود.

محیط­های کشت (مایع و جامد) را بعد از کشت دادن، درون این دستگاه قرار داده و درجه حرارت مورد نیاز باکتری را توسط دستگاه تنظیم می­کنیم و بعد تا مدتی معین، محیط­های کشت در آن باقی می­مانند. دمای درون اطاقک انکوباتور توسط یک دماسنج کنترل می­شود.


فور الکتریکی

دستگاهی است که توسط آن یکسری از وسائل آزمایشگاه را با حرارت خشک استریل می­کنند. این وسایل باید حتما فلزی یا شیشه ­ای باشند تا در برابر حرارت خشک، مقاومت داشته باشند. دمای لازم برای استریل کردن توسط فور 180 درجه و زمان آن حدود 3 ساعت می­باشد. بعد از اتمام کار استریل کردن و قبل از باز کردن درب دستگاه، باید توجه داشت که دستگاه سرد شده باشد تا از شکستن وسایل شیشه ای جلوگیری شود.

درجه حرارت داخل فور توسط یک دماسنج به تنظیم کننده حرارت (ترموستات) متصل می­باشد و این دماسنج دما را به ما نشان می­دهد.


بن ماری یا حمام آبی

وسیله­ ای است که در آن بوسیله آب محتوی آن می­توان حرارت معینی را ثابت نگهداشت که درجه حرارت تا 100 درجه قابل تنظیم می­باشد. در این حالت به آن بن ماری جوش می­گویند. از این دستگاه می­توان بعنوان گرمخانه گذاری محیط­های کشت و همچنین ذوب نمودن محیط­های کشت هم استفاده نمود. بن ماری بهتر است دارای دماسنج نیز باشد.


شعله گاز یا چراغ بونزن

شعله آزمایشگاهی وسیله­ ای برای حرارت دادن و سترون کردن لوازمی مانند سوزن کشت، دهانه ظروف، لوله ­های آزمایش و غیره. در واقع فضایی معادل 15 سانتی­متر اطراف خود را استریل و عاری از میکروب می­نماید.


پتری دیش یا پلیت

ظروف شیشه­ ای یا پلاستیکی (یکبار مصرف) هستند که حاوی درب­ می­باشند و جهت نگهداری محیط­های کشت و کشت­های میکروبی از آنها استفاده می­شود.


لوله آزمایش

وسیله­ ای شیشه ­ای و استوانه ­ای شکل، در سایزهای مختلف جهت نگهداری و کشت دادن میکروب در محیط­های مایع و انجام عملیات رقیق­ سازی و امور دیگر کاربرد دارد.


لام

یک صفحه شیشه ای نازک با سایزهای استاندارد، که عملیات گسترش میکروبی و رنگ­ آمیزی روی آن انجام می­گیرد.


لامل

صفحه شیشه ­ای بسیار نازک، با ابعاد مختلف استاندارد که روی لام قرار می­گیرد و برای مطالعه لام زیر میکروسکوپ از لامل استفاده می­شود.


هود

وسیله ­ای اتاقک مانند با حفاظ شیشه ای متحرک و دارای هواکش و سیستم روشنایی، که بعضی از آنها حاوی لامپ یو وی جهت استریل کردن هوای داخل آن در هنگام کار با عوامل میکروبی و محیط­های کشت داده شده می­باشند.


جار بی­هوازی

وسیله ­ای استوانه­ای شکل و بزرگ، حاوی درب مخصوص، جهت کشت میکروب­های بی ­هوازی در شرایط خلاء


ترازوی آزمایشگاهی

وسیله­ ای برای توزین با دقت­های 1/. و01/. و 001/. و 0001/. در آزمایشگاه می­باشد.

ترازوهای با دقت بالا بعلت ظرافت و حساسیت باید از جریان هوا دور نگه داشته شده و در یک جای مسطح و محکم قرار داده شوند و جای آن حتما باید تراز باشد.


سوزن کشت یا آنس

وسیله­ ای با نوک تیز یا حلقوی برای برداشتن نمونه میکروبی و کشت آن بر روی محیط کشت


ظروف رنگ آمیزی

ظروف شیشه­ ای تیره­رنگ با نوک قطره چکان دار، جهت نگهداری رنگ­های مورد استفاده در رنگ ­آمیزی­های مختلف


شیکر

جهت مخلوط کردن و هم زدن نمونه­ها در لوله آزمایش. در نوع دیگر، شیکر با صفحه مسطح می­باشد که برای هم زدن و مخلوط کردن محتویات ظروف با سطح مقطع پهن می­باشد.


سایر تجهیزات آزمایشگاه میکروبیولوزی

بشر، ارلن، استوانه مدرج، سوآپ، قاشقک (اسپاچول)، ترمومتر، پیست، ظرف اتوکلاو، آنس، جا لوله­ ای، جا پلیتی، لوله دورهام، جعبه کمک­های اولیه، ظروف رنگ آمیزی، میکروسکوپ


قوانین ایمنی مربوط به آزمایشگاه

1- پوشیدن روپوش سفید در آزمایشگاه الزامی می­باشد.

2- خوردن و آشامیدن در محیط آزمایشگاه اکیدا ممنوع می­باشد.

3- هنگام کار در آزمایشگاه از هر گونه شوخی پرهیز کنید.

4- در حین انجام کار در آزمایشگاه میکروبیولوژی، احساس مسئولیت کنید تا از انتشار آلودگی در محیط جلوگیری شود.

5- بعلت آلودگی میکروبی و قارچی، از آوردن وسایل غیرضروری به آزمایشگاه خودداری نمایید.

6- هنگام کشت میکروب روی محیط کشت یا برداشتن میکروب جهت گسترش روی لام، از آنس استفاده کنید و از تماس مستقیم دست­ها و وسایل (مانند خودکار و غیره) با میکروب کشت داده شده اجتناب کنید.

7- هنگام انجام عملیات کشت یا گسترش جهت رنگ­آمیزی، حتما کنار شعله کار کرده و از باز کردن درب پلیت در فضای باز و دور از شعله خودداری کنید.

8- هنگام عملیات رنگ ­آمیزی بعلت ماندگاری رنگ­ها مواظب لباس­ها و دست­هایتان باشید.

9- پوشیدن روپوش منحصرا مربوط به محیط آزمایشگاه می­باشد. هنگام خروج از آزمایشگاه آن­ را از تن در آورید.

10- دانشجویان موظفند در صورتیکه در حین انجام کار، موجب ضایع شدن یا شکستن ظروف شیشه ­ای شده­اند، آنرا خریداری نموده و به آزمایشگاه تحویل دهند.

11- اگر در حین انجام کار با میکروب یا قارچ، متوجه آلودگی محیط اطراف یا وسایل شدید، حتما به مدرس یا مسئول آزمایشگاه اطلاع داده تا نسبت به استریل کردن آن اقدام شود.

12- هنگام کار با میکروب­ها و قارچ­های خطرناک و بیماری­زا، حتما از دستکش و ماسک استفاده نموده و زیر هود کار کنید.

برچسب ها :
تمام حقوق برای www.Zistshenas.ir محفوظ است و کپی برداری از مطالب، تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

خوب بود کاش عکس وسایل هم بود ممون

*



تبلیغات


webtab

آخرین ارسال ها

نرم افزارهای ضروری

Mozila FireFox Mozila FireFox
آخرین نسخه
Google Chrome Google Chrome
آخرین نسخه
Internet Explorer 12 Internet Explorer 12
آخرین نسخه

تبلیغات متنی

آخرین دیدگاه‌ها

با عضویت در خبرنامه ی ما از آخرین مطالب ما در ایمیل خود با خبر شوید