تبلیغات


webtab

موضوعات

آخرین نظرات

همکاران و دوستان

آمار سایت

  • بازدید امروز : 1483
  • بازدید دیروز : 5973
  • بازدید هفتگی : 59381
  • بازدید ماهانه : 65668
  • بازدید کل : 679198
  • تعداد مطالب : 939
  • تعداد دیدگاه ها : 693

برچسب ها

آخرین نوشته ها

تست

تست

تماس با ما

تست
متن تبلیغ اول شما در اینجا
عنوان تبلیغ
متن تبلیغ اول شما در اینجا
عنوان تبلیغ
متن تبلیغ سوم
عنوان تبلیغ
لطفا نظرات خود را برای بهبود هرچه بهتر سایت برای ما ارسال نمایید. با تشکر
webtab
webtab
حشره کش های بیولوژیکی

حشره کش های بیولوژیکی

دوشنبه، ۲ مرداد ۱۳۹۱
248 بازدید
۰دیدگاه
نویسنده : مهدی فلاح

از وقتی که انسان جهت تهیه مواد غذایی و غذای خود آموخت که اقدام به کشاورزی نماید، یکی از رقبای جدی در امر تولید بهتر و بیشتر و در نهایت محصولاتش، حشرات بودند. انسان جهت از بین بردن این رقیب سر سخت از میدان نبرد، همواره با روش های بسیار و متفاوتی، سعی در مبارزه با حشرات داشته و دارد. در ابتدای امر این کار را با مبارزه مکانیکی و زراعی شروع کرد و نهایتا به مبارزه شیمیایی دست یافت. بعدها اثرات زیانبار مواد شیمیایی در تخریب آفات، انسان را بر آن داشت تا از روش های بیولوژیکی جهت مبارزه با این آفات استفاده نماید و آن روش چیزی نبود جز استفاده از میکرو ارگانیسم هایی چون باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها که در حشرات ایجاد بیماری می کرد. به دلیل استفاده از میکروب ها علیه حشرات، از این آفت کش ها تحت عنوان حشره کش های میکروبی نام برده شد.

حشره کش های میکروبی

بر اساس استفاده از میکرو ارگانیسم هایی چون قارچ ها، باکتری ها و ویروس ها در ساخت این حشره کش ها، در حشرات ایجاد بیماری می کند و منجر به مرگ حشرات می شود و یا منجر به متوقف ساختن تغذیه آنها شده و یا اینکه کاهش می دهد. نهایتا منجر به حداقل رساندن خسارات به محصولات کشاورزی می شود.

انواع حشره کش ها

تا به حال سه نوع از حشره کش های میکروبی شناخته شده است که عبارتند از: حشره کش های ویروسی، حشره کش های قارچی، حشره کش های باکتریایی.

حشره کش های باکتریایی

یکی از انواع حشره کش های نامبرده بیولوژیکی جهت حذف آفات گیاهی و محصولات کشاورزی حشره کش های باکتریایی است که حشرات را در مراحل مختلف رشدشان بیمار نموده و آنها را نابود می کند.

یکی از باکتری های معروف که در مرحله لاروی بسیاری از حشرات مضر را بیمار و نابود می کند، باکتری باسیلوس تورنجنسیس، با علامت اختصاری (Bt) است. این باکتری دارای اسپور مرکزی و بیضوی شکل که همراه با بلور شناسایی می گردد. تاریخچه پیدایش آن به سال 1901 بر می گردد. زمانی که ایشی واتا دانشمند ژاپنی باکتری اسپوردار موازی را از کرم ابریشم بیمار جدا و آنرا سوتو باسیلوس نام نهاد. در سال 1911 برلینر نیز در ناحیه تورجنیای آلمان باکتری مشابهی از پروانه آرد گندم جدا و آن را باسیلوس تورنجنسیس نامگذاری کرد. این باکتری کاملا اختصاصی عمل کرده و در حشرات مفید و انسان و سایر مهره داران بیماری ایجاد نمی نماید.

نحوه باکتری باسیلوس تورنجسیس

پس از آلوده شدن سیستم گوارشی لارو حشره به این باکتری، باکتری منجر به فلج شدن سیستم گوارشی لارو حشره شده و در نهایت لارو را از تغذیه باز می دارد و حتی اگر لارو سریعا کشته نشود، عدم تغذیه لارو منجر به کاهش خسارات وارده از لارو به محصولات کشاورزی می شود.

نشانه های بیماری

حشراتی که به وسیله سم باکتری Bt از بین می روند، سریعا تغییر رنگ داده و تیره رنگ و غالبا خیلی نرم می شوند. بافت ها و اندام های داخلی به سرعت تخریب شده و به حالت لزج و غلیظ در آمده و گاهی با بوی تعفن همراه می شود. مدت کوتاه پس از مرگ مقدار زیادی باکتری در داخل بدن حشره تولید می شود. لاشه لارو حشره چروک خورده خشک و سخت می شود.

آفاتی که توسط Bt کنترل می شود

تا سال 1977 تصور می شد که فقط در پروانه ها، این باکتری ایجاد بیماری می کند و اینکه این عفونت را ناشی از این راسته می دانستند. ولی در بررسی پیشرفته در همین سال، به سوش جدیدی از Bt برخوردند که بر روی پشه ها موثر بود. در سال 1983 موفق شدند که سوشی را جدا جدا کنند که در سخت پالپوشان بیماری ایجاد می کرد. از این به بعد تحقیقات جدیدی روی این باکتری (به خصوص روی جنبه های بیولوژیکی مولکولی) آغاز شد.

گروه سموم میکروبی ناشی از Bt

در سال 1983 فراوردهای تجارتی این باکتری با نام تجاری اسپورین در فرانسه تولید شد. در سال 1985 اولویت تولید تجاری قابل ملاحضه ای در آمریکا صورت گرفت و هم اکنون در سطح جهان Bt با نام تجاری مختلفی از قبیل دیپل X – کاتالاس و … تولید و به بازار عرضه می گردد.

نتیجه

علاوه بر اینکه سموم میکروبی باکتریایی Bt از کارایی بسیار خوب و موثری برخوردار است، لیکن عوامل مختلفی بر کارایی این سموم، اثرات منفی دارند. از جمله می توان به اشعه ماوراء بنفش در سنین مختلف کرم غوره، شرایط جوی، شسته شدن از روی سطح گیاه و وجود نداشتن پوشش گیاهی و … را نام برد. به منظور به حداقل رساندن اثرات منفی عوامل ذکر شده، ضروریست که در کاربرد این سموم دقت زیادی به عمل آید.

برچسب ها :
تمام حقوق برای www.Zistshenas.ir محفوظ است و کپی برداری از مطالب، تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

*



تبلیغات


webtab

آخرین ارسال ها

نرم افزارهای ضروری

Mozila FireFox Mozila FireFox
آخرین نسخه
Google Chrome Google Chrome
آخرین نسخه
Internet Explorer 12 Internet Explorer 12
آخرین نسخه

تبلیغات متنی

آخرین دیدگاه‌ها

با عضویت در خبرنامه ی ما از آخرین مطالب ما در ایمیل خود با خبر شوید